Nunta de hartie – 1 an de casatorie

February 21, 2021 (0) Comments

Dupa 1 an de casatorie vine si a doua aniversare a nuntii care se mai numeste si nunta de hartie.

Al doilea an este un test de rabdare si toleranta intr-o familie tanara. Hartia este un simbol al fragilitatii, deci depinde doar de sot si sotie daca pot mentine echilibrul fragil al casatoriei.

Dezacorduri, dispute, conflicte si certuri…din pacate primii ani de viata de familie nu se pot lipsi de aceste lucruri. Si de multe ori, in al doilea an de casatorie, apare si un bebelus. Iar acest lucru, pe langa fericire, mai aduce si putin bucluc in viata tinerilor casatoriti.

De aceea, o nunta de hartie este un motiv bun pentru a uita o perioada de probleme si pentru a-ti aminti acea zi fericita in care ai spus DA.

Primul an de casatorie

Sotii reusesc sa se cunoasca suficient de bine in primul an de casatorie, mai ales daca s-au cunoscut cu mult timp inainte de nunta.

Ca in orice tanara familie, exista o distributie a responsabilitatilor gospodariei, identificarea obiceiurilor neasteptate, placute sau ne placute, care pot aparea doar in viata de familie.

Trebuie sa va ganditi ca fiecare are tabieturile sale si stilul sau de abordare a unor situatii. Pana acum ati trait ca UNUL, iar acum va trebui sa traiti ca DOI (sau poate trei daca ati fost mai harnici inca din primul an 🙂 ).

Dupa primul an de convietuire impreuna, in care v-ati dezvaluit reciproc toate avantajele si dezavantajele, placerile si dezamagirile, incep sa se lege adevarate legaturi intre voi.

De exemplu, in primul an, fiecare dintre soti a avut propria opinie despre repartizarea bugetului familie, dar dupa o perioada, in care sotii au vazut in ce directie merg mai bine banii, aleg sa faca mici compromisuri fiecare si sa stabileasca de comun acord ceea ce fac cu bugetul familiei.

Bineinteles, exista situatii in care chiar si dupa 20 de ani de casatorie, unii parteneri de viata inca isi tin banii separat si isi impart doar cheltuielile lunare comune. Dar sa speram ca nu sunteti in acea situatie.

Si nu este vorba doar de bani, dupa 1 an de casatorie sotii incep sa respecte sentimentele si opiniile unul celuilalt, lasand loc doar dragostei intre ei.

Intelegerea apare in urma unor compromisuri si concesii, iar uneori chiar la ingaduirea anumitor slabiciuni. Toate acestea pentru a creea o pace si o liniste familiara.

Sotii care se confrunta cu diverse probleme, ca la inceput de viata de familie, incep sa asculte mai atent sfaturile persoanelor din jur, sau chiar a nasilor, realizand treptat ca pentru a fi o familie va trebui sa isi accepte partenerul asa cum este.

Pentru unele persoane este destul de greu sa se desparta de viata de celibatar, iar daca mai apare si un copil in familie, atunci o multime de griji si probleme se adauga in plus. Dar stati linistiti, toate trec cu bine daca sunteti o familie unita.

Aniversare nunta de hartie

Prin urmare, nunta de hartie este rubiconul puterii relatiilor nu numai intre soti si sotie, cat si intre ei si familie sau prieteni. O familie tanara nu traieste intr-un spatiu restrans, ci inconjurata de nasi, rude si prieteni, care influenteaza in mod clar si indirect relatia dintre soti.

Uneori influenta externa nu va fi doar buna ci si negativa. Iar daca sotii sunt capabili sa gaseasca o cale de iesire din anumite situatii delicate care pot aparea din cauza anumitor dezacorduri familiare, atunci vor obandi o experienta de viata nepretuita ce-i va uni si mai tare.

Cand stai si te gandesti ca acum 1 an a fost ziua nuntii voastre, si totul a inceput intr-o dimineata insorita, cu o rochie alba de mireasa si un costum nou si frumos special pentru un nou inceput, impreuna.

Aceasta zi trebuie repetata, aniversand nunta de hartie, pentru ca mirele sa vada din nou privirea blanda a miresei, iar mireasa un mire ingrijorat, atent si emotionat. Si din nou, ar trebui sa-si raspunda, macar mental, la intrebarea din ziua nuntii.

In aceasta zi de aniversare a nuntii de hartie, va puteti reinnoi juramintele privindu-va direct in ochi, fara a mai avea agitatia si emotiile din urma cu 1 an.

Cadou nunta de hartie

Pentru unii invitati este destul de greu sa se decida asupra unui cadou pentru nunta de hartie. Insa ce trebuie sa retineti este faptul ca acest cadou trebuie sa contina “hartie” sau ceva de genul. Deci ati putea alege:

  • un voucher de cumparaturi;
  • bilete la un concert;
  • tichete de vacanta;
  • un tablou;
  • un album foto;
  • si de ce nu…un plic de hartie…cu bani in el… 🙂

Indiferent de ce veti decide sa oferiti cadou, cel mai important este sa fiti alaturi de cei 2 soti in aceasta zi frumoasa din viata lor.

Moduri de sarbatorire a nuntii de hartie

La noi in tara majoritatea mirilor sarbatoresc nunta de hartie printr-o masa in oras, o excursie sau chiar o petrecere acasa sau la restaurant cu nasii, prietenii si familia.

Si pe langa toate acestea, cei doi soti trebuie sa-si daruiasca simbolic, o foaie de hartie pe care trebuie sa-si scrie unul altuia cate un mesaj prin care sa-si exprime sentimentele dupa primul an de casatorie. Bineinteles se pot face si alte cadouri suplimentare, in functie de buget si posibilitati: inele, bijuterii, parfumuri, etc.

In China si Bulgaria, nunta de hartie se sarbatoreste printr-o petrecere dansanta in care sotii sunt imbracati in haine confectionate din hartie alba.

In vechiul Bizant, special pentru nunta de hartie, sotii trebuiau sa faca personal niste papusi din hartie. In aceste papusi erau ascunse biletele de hartie cu mesaje si urari pentru sot sau sotie. In unele cazuri acestia isi scriau si avantajele sau dezavantajele fiecaruia observate la 1 an de casatorie.

In Grecia, la o nunta de hartie, se danseaza un dans special si se arunca cu bani. Iar in timpul dansului cel care danseaza “mireasa” este obligat sa-i puna bani miresei in san.

Si in Ungaria se danseaza la nunta de hartie. Tanara sotie isi scoate pantofii si pune unul din pantofi in mijlocului incaperii si danseaza desculta in jurul acestuia. Oricine doreste sa danseze cu ea trebuie sa puna bani in pantof.

Pe masa festiva pregatita pentru nunta de hartie, trebuie neaparat sa fie prezente servetelele de hartie. Iar in plus fata de tacamuri, se vor aseza cate un creion si o foaie de hartie pe care invitatii trebuie sa scrie sau sa deseneze um mesaj catre tinerii insuratei.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Related Posts

URMARESTE-NE PE INSTAGRAM!

> wpDiscuz