Ce spun astropsihologii despre nunta in pandemie?

February 23, 2021 (1) Comments

Indiferent de ce se intampla in lume, o persoana este construita de divinitate in asa fel incat nimic nu o va impiedica sa se indragosteasca. Cand vorbim despre pandemie, razboi sau crize, am zice ca nu-ti mai arde de indragostit, insa dimpotriva, in vremuri grele spiritele oamenilor se unesc si mai tare.

Greutatile comune ale acestor vremuri reunesc oamenii si ajuta la reconsiderarea prioritatilor vietii, unde dragostea, credinta si devotamentul primeaza mereu.

Popoarele lumii, in traditia carora nuntile sunt un pretext pentru adunarea intregului “clan”, sufera extrem de mult datorita acestei pandemii, deoarece este de neconceput pentru ei sa nu poata organiza un eveniment atat de semnificativ pentru familia si neamul lor.

Atunci cand oamenii sunt intr-o stare de bine, fericiti, energia freceventelor inalte scade semnificativ, ceea ce inseamna ca sansele de a se imbolnavi sunt minime, deoarece energia vitala este in crestere.

Iar faptul ca stam izolati, ascunsi si prizonieri in propriile case, fara bucuria comunicarii, si inspaimantati de mass-media, nu fac nimic altceva decat sa ne creasca sansele de a ne imbolnavi, si nu neaparat de covid.

Evolutia nuntilor in anii ce urmeaza

Lumea e intr-o continua schimbare. In viitorul apropiat vom vedea ca atat conceptele cat si conditiile casatoriei traditionale se vor schimba si, poate, in loc de cuvantul oficial “Casatorie” vom avea un cuvant nou…”Unire” (sau ceva similar), pentru care binecuvantarea parintilor, dragostea si dorinta mirilor de a fi impreuna sa fie suficiente pentru a-si uni sufletele.

In ultimii ani, teoria casatoriei formale s-a prabusit efectiv in fata ochilor parintilor nostri, care erau obisnuiti pentru cu totul alt fel de nunta.

Prin urmare, semnatura oficiala “offline” se va schimba in cea on-line, dar asta nu conteaza asa de mult. Important este sa nu uitati de principalele motive care definesc casatoria:  dragostea si respectul, doua lucruri greu puse la incercare de aceste vremuri grele.

Cum vor fi nuntile in anii urmatori? Greu de spus. Oricum ar fi, este imposibil sa distrugi complet traditii vechi de secole intr-un timp asa scurt.

Fie ca vom face nunti mai mici, in spatii deschise, pe timp de zi, important este sa nu lasam “sistemul” sa distruga aceasta sarbatoare deosebita din voata noastra.

Si poate o data cu aceasta pandemie vom realiza ca o casatorie nu inseamna doar acte semnate, ci trebuie sa “semnezi” in primul rand cu sufletul, iar restul nici nu mai conteaza.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elena
2 years ago

Si eu zic la fel. Ne pot lua orice, dar nu dragostea si puterea de a lupta impreuna. Felicitari pentru frumos articol!

Related Posts

URMARESTE-NE PE INSTAGRAM!

> wpDiscuz